Eerste #SMM6 inspiration day groot succes!

In aanloop naar de zesde editie van de Social Media Monitor vond dinsdag 3 september voor de allereerste keer de #SMM Inspiration Day plaats in Pakhuis de Zwijger. Tijdens deze inspiratievolle dag kregen de top 13 merken van de #SMM6 de kans om zich te presenteren aan vakjury en publiek. Direct vanaf de eerste presentatie zat de zaal vol en werd er aandachtig geluisterd naar de merken die een kijkje gaven in hun social media keuken.

Nadat vorig jaar voor het eerst een panel van vakgenoten in het leven van de Social Media Monitor was geroepen, werd nu de SMM Inspiration Day voor het eerst georganiseerd. Met deze stappen wordt de Monitor naar een steeds hoger én objectiever niveau getild.

Tijdens de Inspiration Day trapte ABN AMRO af met een presentatie en video en legde de lat direct hoog. Met case-voorbeelden en inzicht in de interne organisatie kregen de jury en publiek een beter beeld van het gebruik en de inzet van social media van ABN AMRO. Vervolgens kwamen Volkswagen, T-Mobile, ING, wehkamp.nl en Coolblue aan het woord tijdens het ochtendprogramma. Het werd al snel duidelijk dat de jury een lastige taak te wachten stond, want de ene inspiratievolle presentatie na de ander volgde…

Het middagprogramma begon met een presentatie van de ANWB, gevolgd door Vodafone, KLM en bol.com. Het laatste blok van presentaties was gereserveerd voor Grolsch, NS en WNF.

Stuk voor stuk bewezen de sprekers dat social media echt volwassen is geworden en een serieuze plek heeft gekregen binnen organisaties. Verrassend was hoe open de presentaties waren en hoeveel de merken bereid waren te vertellen aan publiek en jury. De zaal reageerde dan ook enthousiast en voor ons is een nieuw event geboren!

We zullen de komende dagen nog wat interessante insights en presentaties met jullie delen via onze website.

Tijdens het #SMM6 slot-event op 29 oktober in Trouw maakt de jury bekend welk merk de ranglijst zal aanvoeren. Wordt het net als vorig jaar ING, wordt het “new-kid” Coolblue of gaat Grolsch er met een eerste plek vandoor? Wat denk jij?